Stockholm
Soligt

Tips för en härlig hemester

16 07 2020

Sommaren 2020 skiljer sig från tidigare semestrar. De flesta av oss kommer att vara betydligt mer hemma. Vad passar då bättre än att fixa iordning i trädgården. Kanske är det dags att bygga den där altanen du pratat om så länge? Eller varför inte investera i en pool? 

Fritid, Mannen, Muskler, Pool, Simning, Swimmingpool

Investera i en swimmingpool 

Ta med utomlands känslan hem och investera i en swimmingpool. Poolområdet blir som ett nytt rum och ger den där semesterkänslan ända till långt in i september!

Kostnaden för en swimmingpool varierar och beror bland annat på vad du vill ha för form, vilken poolstomme du väljer, vad du köper för tillbehör och hur mycket du kan göra själv. 

Förvandla trädgården till en mysig oas 

Varför inte passa på att göra iordning i trädgården? Bygg den där altanen du alltid drömt om, eller köp hem några sköna hängmattor och bädda med kuddar och textiler för lata dagar i skuggan. 

Med små medel kan du förvandla en alldagliga trädgård till en mysig oas. Se till att det finns en avskild hörna för relax, gärna i skuggan. Plantera också blommor, buskar och träd. 

Hur vill du finansiera sommarplanerna? 

Att investera i en pool eller altanen är inte helt gratis. Men kanske kan det löna sig i längden då det kan höja värdet på din bostad. Funderar du på hur du ska finansiera detta?

Sparpengar

Det absolut billigaste alternativet är att använda eventuella sparpengar. På detta sätt slipper du räntor och avgifter. 

Blancolån/Lån utan säkerhet 

Med ett lån utan säkerhet får du använda pengarna till precis vad du vill. På Credex kan du kostnadsfritt ansöka om att låna upp till 200 000 kr. Du behöver inte pantsätta något för att låna men istället har ett blancolån ofta högre räntor och avgifter än ett lån med säkerhet. 

Lån med säkerhet 

Att låna med säkerhet innebär att du ger långivaren en säkerhet, exempelvis ditt hus. Fördelen med detta är att räntor och avgifter oftast blir lägre och att du då får ett billigare lån. Nackdelen är att om du inte kan betala tillbak lånet går äganderätten på säkerheten över till lånegivaren. Har du satt ditt hus i säkerhet kan då lånegivaren sälja ditt hus för att få tillbaka sin andel. 

Huraiii!

Your message has been successfully sent. We will contact you shortly