Stockholm
15°
Klart

Hashtaggen #Free Britney cirkulerar över nätet – vad har hänt?

17 07 2020

Bildkälla:Wikipedia

Plötsligt ser vi hastaggen #Free Britney överallt. Vad betyder den? Och vad har egentligen hänt? 

#Free Britney som betyder “Befria Britney” handlar om stjärnan Britney Spears, 38. Britney Spears har varit känd sedan hon var liten och slog igenom i tv-programmet Mickey Mouse Club. Sedan dess har hon haft många upp och nedgångar och för att förklara tar vi det från början. 

Slår igenom 

Britneys första stora hits “Baby one more time” slår igenom 1998 och plötsligt är hon på allas läppar. Hon åker på världsturne och släpper flera album. Karriären går spikrakt uppåt. 

Några år senare gifter hon sig med dansaren Kevin Federline och 2005 får de sin första son tillsammans. Son nummer två kommer redan året efter. 

Rakar av sig håret 

Redan ett år efter att Britney fått sin andra son skiljer hon sig med Kevin. År 2007 får hon ett sammanbrott och rakar av sig allt hår. Hon trakasseras då av efterhängsna fotografer och syns i varenda skvallertidning. Här börjar det gå utför för Britney som sägs ha en bipolär sjukdom. Det uppmärksammas att hon åker och shoppar naken, går loss på en bil med ett paraply och hon läggs slutligen in på ett behandlingshem. 

Förlorar vårdnaden om sina barn – och sig själv

År 2008 förlorar Britney Spears vårdnaden om båda sina barn. Hon förlorar även vårdnaden av sig själv då hennes pappa blir förmyndare. Enligt nyheter 24 misstänker hennes pappa att hon lider av tidig demens. 

Fansen undrar – vad händer? 

Britney Spears behöver alltså sin pappas tillåtelse till det mesta. Köra bil, skaffa barn.. listan kan göras lång. Källor säger att hon mot sin vilja blivit inlagd på behandlingshem och under flera månader försvinner hon från sociala medier. Fansen undrar – vad händer? 

År 2019 omprövas äntligen pappans förmyndarskap och hon blir äntligen fri från sin pappa – Men. Hon är fortfarande omyndighetsförklarad. Iställer är det stjärnans vårdsamordnare Jodi Montgomery som tar över och blir förmyndare. 

Vill frigöra Britney 

Det är nutid. Året är 2020 och i Januari blir återigen (!) hennes pappa förmyndare över henne. Det är nu hashtaggen #freeBreitney får fart och syns överallt på sociala medier. Fansen menar nämligen att Britney försöker be om hjälp via sociala medier med kodade meddelanden. Bland annat ska hon ha mimat “help me” i en video. 

Fansen tror att pappan omyndighetsförklarade henne för att kunna styra över hennes tillgångar på närmare 600 miljoner kronor. Enligt rykten ska kontraktet som omyndighets förklarar Britney löpa ut i Augusti och behöver då omprövas. Därför vill fansen nu uppmärksamma det och hoppas att Britney då äntligen ska myndighetsförklaras och bli fri. 

Huraiii!

Your message has been successfully sent. We will contact you shortly