Stockholm
15°
Klart

Folk som överlevt de mest bisarra händelser – Del 1

21 07 2020

Överlevde ett skott mellan ögonen, blev träffad av blixten 7 gånger, befann sig i gapet på flodhäst.. Det finns människor som överlevt de mest osannolika händelser. Vi går igenom några riktigt intressanta fall 

Ett skott mellan ögonen 

Jacob Miller var en soldat som blev skjuten i pannan, rätt emellan ögonen i slutet på 1800-talet. Han sköts och lämnades för att dö men överlevde mirakulöst nog. I en intervju från den lokala tidningen år 1911 berättar han att kulan satt kvar i huvudet i flera år efteråt. För dig som vill läsa mer, klicka här. 

Befann sig i flodhästens gap

För 24 år sedan, vid floden Zambezi i Zimbabwe i Usa blev den då 27-årige Paul Templer nästan dödades av en flodhäst. Han jobbade som turistguide vid floden och en dag blev han attackerad av en flodhäst. 

Enligt nyheter24 berättar han om hur han befann sig i flodhästens gap. Han berättar också om hur flodhästen kastade upp honom i luften och lekte med honom. Osannolikt nog lyckades han fly, men han blev av med en arm och läkare konstaterade efteråt att han hade hela ca 40 bitsår och stickmärken på kroppen. Hans kollega hade dock inte lika tur utan avled av flodhäst attacken. 

Träffades av blixten 7 gånger 

Amerikanen Roy Cleveland Sullivan ska mellan åren 1942 och 1977 ha träffats av blixten vid hela 7 olika tillfällen, enligt tidningen sydsvenskan. Mirakulöst nog överlevde han alla gånger och alla fall ska ha bekräftats av läkare. Amerikanen arbetade som parkvakt och ska ha blivit träffad mestadels i parken. En av gångerna blev han dock träffad när han var ute på sjön och fiskade.

 

Huraiii!

Your message has been successfully sent. We will contact you shortly